top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıunluisilay

GOLF SPORU




Golf, küçük bir topun özel sopalarla, belli deliklere sokulduğu bir açık hava sporudur. Uzunluğu 100 metre ile 600 metre arasında değişebilen bir golf alanında 9 ya da 18 delik bulunur. Oyunu, en az vuruş yaparak bitiren kişi kazanır.


#Golf oyununda amaç; ” topu ‘ başlama yeri – #Tee ground ‘ olarak adlandırılan yerden, ‘ yeşil – green ‘ diye tabir edilen alan içerisindeki deliğe, en az sayıda vuruşla sokmak ” şeklinde özetlenebilir.


Özel olarak hazırlanmış 9 ya da 18 delikli sahalarda oynanan oyunda, iki farklı oynama şekli vardır; Kazanılan veya kaybedilen deliklere göre oynanan “maç oyunu – #match play” ve en az vuruşla bitirmeyi amaçlayan “vuruş sayısı oyunu – #stroke play” .





Maç oyununda, en az sayıda vuruşla topu hedefe sokan taraf, o deliği kazanmış olur. Tüm oyunların ardından, en çok deliği kazanan oyuncu, maçın da galibidir.

Vuruş sayısına göre oynanan oyunda ise, 18 deliği en az vuruş sayısıyla tamamlayan taraf oyunu kazanır.


Dünya genelinde yüksek popülariteye sahip golf sporu çocukluk çağından yaşlılığa kadar her yaştaki bireylere hitap eden bir branştır. Bu özelliği sebebiyle çocuğunuz için planlayacağınız golf eğitimi onlara ömür boyu devam ettirebilecekleri bir branşı miras bırakmaktır.


Golf Sporunun Faydaları;


· Fiziksel gelişimi destekler

· Birçok motor beceri gelişimine katkı sağlar

· Kendi başına karar verme özelliğini geliştirir

· Sorumluluk alma duygusunu geliştirir

· Zeka gelişimine katkı sağlar

· Rakibe ve doğaya saygıyı gerektirir

· Her yaşta devam ettirilebilecek bir branştır







25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page